Babák energetikai kezelése shiatsuval - Országos Shiatsu Egyesület
A Shiatsu Egyesület célja a shiatsu terápia partner- és önkezelő módszereinek népszerűsítése, valamint az érintés jelentőségének, közérzetjavító, egészségmegőrző hatásainak megismertetése minden korosztállyal.
shiatsu, egyesület, suli szamuráj, szamuráj masszázs, érintés, iskolai masszázs, pontnyomás, ujjnyomás
22677
page-template-default,page,page-id-22677,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Babák energetikai kezelése shiatsuval

Új távlatok a shiatsu gyakorlásban!

Közkívánatra újra baba shiatsu tanfolyam – megújult tematikával!

 

Új szakmai irány lehet a praxisodban a babák energetikai kezelése, illetve ha már foglalkozol kicsikkel, egy rendkívül hatékony modern anatómiai elvekre épülő évezredes tradícióval bővítheted szemléleted!

 

Miért a baba shiatsu?

 

Életünket már a fogantatásunktól befolyásolja, milyen tapasztalatok mentén  válunk azzá, akik vagyunk. A csecsemők első évében a mozgásuk döntő szerepet játszik későbbi személyiségük, tanulásra való képességük kialakulásában. Olyan létfontosságú mozgások elsajátítása és agyi idegpálya összehangolódások zajlanak ilyenkor, amik révén a kisiskolás korban például majd képessé válunk írni és olvasni. Ismert tény, hogy a csecsemőkori mászás kimaradása és  a diszlexia (olvasási zavarok) kialakulása között összefüggés van. Erről és sok egyéb hasonló tünetről, következményről és korrekciós lehetőségről is szól ez a tanfolyam.

A tanfolyam alapját az “energetikai fejlődés koncepciója” adja, mely kombinálja modern ismereteinket a csecsemők fejlődéséről a keleti energetikai megközelítésű szemléletmódok meridiánevolúcióról szóló nézeteivel. Ezek szerint a motoros, szenzoros és érzelmi fejlődésünk és a meridiánok rendszere egymást támogatva és szorosan összekapcsolódva befolyásolják szervezetünk érését és növekedését. Ez az új, átfogó nézőpont alapvetően különbözik más babamasszázsok szemléletétől. A baba shiatsuról itt olvashatsz bővebben.

 

A tanfolyam témái:

 

 • Energetikai fejlődéstan;
 • A csecsemők mozgásfejlődése, azok mérföldkövei;
 • Az energetikai családok tulajdonságai, jellemzői, kezelési minőségei, a mozgásfejlődésben betöltött szerepük, jelentőségük;
 • Csecsemőkori reflexek;
 • Kiemelt akupunktúrás pontok;
 • Csecsemőkori nehézségek (hasfájás, “több emberes” babák, ferde babák, alvás problémák, fogzás) és azok kezelése;
 • Hordozási és szoptatási tanácsok;
 • Baba klub és csoportok kialakítása és vezetése;
 • Szülők bevonása a baba shiatsuba.

 

Kiknek ajánljuk:

 

Shiatsuval, akupresszúrával, akupunktúrával foglalkozó szakembereknek, valamint védőnőknek, szülésznőknek, dúláknak, gyerekekkel foglalkozó gyógytornászoknak, akik ismerik a Hagyományos Kínai Orvoslásban használt klasszikus meridián lefutásokat és szeretnének energetikai manuális technikák alkalmazásával csecsemőkkel foglalkozni.

 

Oktatók:

 

 • Jászberényi Éva
 • Pákh Ildikó Csilla
 • Vurai Zsuzsanna

Mindhárom szakember shiatsu terapeuta, shiatsu oktató és dúla.
Évek óta foglalkoznak csecsemőkkel, kezelnek kismamákat és kísérnek szüléseket.
Fontosnak tartják a babák megfelelő támogatását energetikai és mozgásfejlődés szempontjából már a magzati kortól kezdve.

 

Tudnivalók:

 

Időpont: tervezés alatt

Minden nap: 9:00-18:00 (összesen 60 óra)

A képzés két hétvégén 3 napos képzési rendben zajlik. A hétvégék nem egymást követik, a tanfolyamon történő részvétel mindkét hétvégére történő elköteleződéssel lehetséges!

 

Helyszín: 1137 Budapest, Pozsonyi út 4.

 

Részvételi feltétel:
A Hagyományos Kínai Orvoslásban alkalmazott 12 klasszikus meridián lefutásának és pontrendszerének ismerete.
Shiatsu 1 Modul elvégzése bármely képző intézetben vagy akupresszúrás, akupunktúrás végzettség.

 

Tanfolyami díj: 136 000,- Ft
Az Országos Shiatsu Egyesület tagjainak 15% kedvezményt biztosítunk.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 15.

 

Jelentkezés:

A Jelentkezési lap kitöltésével és 20.000 Ft előleg befizetésével az Országos Shiatsu Egyesület számlaszámára: 16200010-10045332 Magnet Bank. A fennmaradó összeg a tanfolyam megkezdése előtt esedékes.

Fontos! Számlát csak annak a személynek, szervezetnek a számára állíthatunk ki, akinek a bankszámlájáról az utalás érkezik!

 

Mit hozz magaddal:

 • füzet, toll
 • újszülött méretű játék baba
 • kényelmes ruházat

 

Lemondási feltételek:

– a jelentkező részéről:

Ha a mégsem tudsz eljönni a tréningre és azt a jelentkezési határidőt megelőzően jelzed, a előleged 50%-át visszafizetjük. Amennyiben a jelentkezési határidőt követően jelzed, hogy nem tudsz eljönni az előleget nem áll módunkban visszafizetni, de egy későbbi tanfolyam alkalmával felhasználhatod.

– a programtartó részéről:

Amennyiben a rendezvény elmaradna az előleget teljes egészében visszafizetjük.

A program változtatás jogát fenntartjuk!

 

Kérdezz bátran!