Rólunk - Országos Shiatsu Egyesület
page-template-default,page,page-id-21439,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Rólunk

Shiatsu gyakorlók vagyunk, mindennapjaink jelentős részét shiatsu kezelések végzésével, illetve a shiatsu szemléletének és technikáinak tanításával töltjük. Jelentős tapasztalattal rendelkezünk arról, milyen lényegi változások, gyógyulások történnek klienseinkkel a kezelések hatására. Felismertük, hogy a shiatsu gyakorlása eszközzé vált számunkra, hogy mélyebb önismeretre tegyünk szert pozitív és előrevivő változásokat elérve ezáltal életünk különböző színterein. Tanulmányaink során összetartó és támogató közösséggé formálódtunk, és hivatalos formát öltve fogalmaztuk meg céljainkat.

Miért hoztátok létre az egyesületet?

Az első közös ügyünk a Suli Szamuráj program magyarországi bevezetése sarkallt bennünket arra, hogy civil szervezet formájában népszerűsítsük a shiatsut országszerte. Ehhez kapcsolódik a jövőképünk, mely nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint mindenki számára ismertté és elérhetővé tenni a shiatsu kezeléseket, illetve azokat az életmódformáló lehetőségeket, melyek ennek a szemléletnek a megismerése révén létrejöhetnek.

Kik az egyesület tisztségviselői?

Az egyesület elnöke: Jászberényi Éva

Az egyesület társelnökei: Kalmár Szilvia és Vurai Zsuzsanna

Az egyesület titkára: Kalmár Szilvia

Mik a céljaitok?

Az Egyesület célja a shiatsu terápia partner- és önkezelő módszereinek népszerűsítése, valamint az érintés jelentőségének, közérzetjavító, egészségmegőrző hatásainak megismertetése minden korosztállyal.

Fontos célunk, hogy közösséget építsünk a shiatsuval foglalkozók és az érdeklődők számára, ahol találkozhatnak egymással, megoszthatják tapasztalataikat, támogató közeget találnak közös ötletek, célok megvalósításához

Céljainkat több módon igyekszünk elérni:

• információ átadással ismeretterjesztő rendezvények, előadások, műhelyek, konferenciák alkalmával
  • alap- és továbbképzésekkel, ahol megtanulhatók a shiatsu elmélete, gyakorlata vagy speciális irányzatai
  • minden korosztályt megismertetni a tudatos érintés egészségmegőrző- és fejlesztő hatásaival és jelentőségével
  • segítjük a shiatsu terápia oktatásának és alkalmazásának szervezeti, gyakorlati és infrastrukturális hátterének kialakítását
  • támogatjuk, hogy a shiatsu terápiát mint betegségmegelőző, egészségmegőrző rehabilitációs eljárást önálló egészségügyi tevékenységként elismerjék
  • cikkeket, írásokat jelentetünk meg a shiatsu terápiával kapcsolatos megfigyeléseinkről
  • segítjük a szakmai munka színvonalának biztosítását
  • preventív, gyógyító és kulturális programok szervezésével hozzájárulunk a társadalom egészségmegőrzéséhez
  • megjelenünk azokon a rendezvényeken, ahol tapasztalatainkra kíváncsiak, hogy megoszthassuk őket.
  • ismeretterjesztő kiadványokat szerkesztünk és terjesztünk
  • kapcsolódunk különböző egészségügyi területek képviselőihez, szociális szakemberekhez, alternatív társszakmák és pedagógusok szervezeteihez
  • kapcsolatokat építünk és ápolunk hazai és nemzetközi szervezetekkel tapasztalatcsere és továbbképzés céljából
  • ápoljuk, műveljük és terjesztjük a tradicionális japán gyógyító eljárások és az azok mentén fejlődött japán kulturális örökséget
  • biztosítjuk a fentiekhez szükséges anyagi, természetbeni, személyi és egyéb feltételek megteremtését

Ha még részletesebben beleásnád magad az egyesület működésébe, olvasd el az alapszabályunkat!

Van már ilyen szervezet, nem?

Találkozhattál már más shiatsus szervezetekkel is, az egyesületünk abban különbözik tőlük, hogy lelkes támogatók összefogása hívta létre a szervezetet, akik tagdíjjal, adományaikkal, önkéntes munkájukkal segítik a kitűzött célok elérését. Közösséget építünk, ahol nyitottan várjuk új résztvevők csatlakozását. Hisszük, hogy együtt, aktívan kapcsolódva, ráadásul remek hangulatban hatékonyan tudunk működni.

Vannak konkrét projektjeitek?

Jelenleg is zajló projektünk a Suli Szamuráj masszázs program, mely az érintés fontosságát és hatékonyságát iskolai környezetben népszerűsíti. Tudj meg többet a programról a Suli Szamuráj menüpontban!

Hogy lehetek egyesületi tag?

Örülünk, hogy csatlakozni szeretnél hozzánk! Az oldalon található letölthető nyilatkozat visszaküldésével, illetve a tagdíj befizetésével válhatsz egyesületi taggá. Ettől kezdve részt vehetsz az egyesület tevékenységében, rendezvényein, szavazati jogod alapján rendelkezhetsz az egyesület működését érintő kérdésekben az egyesület közgyűlésében. Bővebb információt működésünkről az alapszabályban találsz.

Mennyi a tagdíj?

Teljes jogú tagdíj: 12.000.- forint

Pártoló tagdíj: 4.000.-forint

Mit kapok a tagdíjért cserébe?

Teljes jogú tagként megjelenési felületet adunk a honlapunkon, lehetőséged lesz terapeutaként, trénerként, előadóként részt venni rendezvényeinken, kurzusokon. Egyesületi tagként marketing csomagot és szervezeti háttér támogatást kaphatsz shiatsu kezelő vagy népszerűsítő munkádban is. Az egyesület minden tanfolyamán és belépős eseményén kedvezményeket kapsz. Nyitottan várjuk a shiatsuval és a shiatsus közösség támogatásával kapcsolatos ötleteidet, és segítjük azok megvalósulását. Aktívan befolyásolhatod döntéseiddel az egyesület életét a közgyűléseinken. Biztatunk, hogy legyél közösségünk cselekvő tagja, tapasztalataid és véleményed fontos számunkra.

Pártoló tagként kedvezményesen vehetsz részt az egyesület tanfolyamain és rendezvényein.

Nem ismerem a shiatsut, de érdekel a munkátok, mi a teendőm?

Ha bővebben érdekel a téma, böngéssz még a Shiatsu menüpont alatt! Ha megtetszett a Suli Szamuráj, és szeretnél csatlakozni a programhoz, vagy ha kérdésed van, amire nem találtál választ, írj nekünk a Kapcsolat oldalunkon!

Hogyan segíthetek?

Az egyesület nyitottan várja a csatlakozni vágyókat, ha úgy érzed, szívesen tagja lennél shiatsus csapatunknak.

Ha megtetszett a Suli Szamuráj programunk, jelentkezz a trénerképző tanfolyamunkra, hogy minél több iskolába eljuthassunk.

Szívesen támogatnád céljainkat anyagi hozzájárulásoddal? Adományozz az egyesületnek!

Ismersz valakit, akit érdekelhet a tevékenységünk vagy segíthetne népszerűsíteni a projektjeinket, esetleg van egy zseniális ötleted, amiről mindenképp tudnunk kéne? Hajrá, keress meg bennünket, és kitaláljuk, hogyan tudnánk együtt működni!