Schüssler sók - Országos Shiatsu Egyesület
page-template-default,page,page-id-22634,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Schüssler sók

Napjainkban egyre nagyobb az igény a világos alapokon nyugvó, könnyen használható, mellékhatásoktól mentes gyógymódra, olyan terápiára, ami nem csak a már kialakult betegségek kezelésére, de megelőzésre is alkalmas. Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler terápiája, ami a Schüssler sók segítségével történik, kielégíti mindegyik feltételt.

Homeopata orvos lévén ismerte és alkalmazta is a holisztikus szemléletet. 16 éves homeopátiás orvosi gyakorlata során megfigyelte, hogy a betegségek nem elkülönült szervek, szervrendszerek egyedi elváltozásai, hanem a mai kvantumfizikai szemlélettel megegyezően a panaszok és az elváltozások egymással összefüggést mutatnak. A 19. század végén Németországban alkotta meg a homeopátia alapjaira épülő, szervezetünk számára legfontosabb 12 féle só sejtszintű információs hatására épülő terápiáját, melyet azóta is eredeti formájában alkalmaznak.

Dr. Schüssler rájött arra, hogy sejtjeinknek bizonyos sókra feltétlenül szükségük van a helyes, egészséges működésükhöz.
Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. 1-1 ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben. Hogy melyik ásványi anyagra milyen mennyiségben van szüksége a szervezetnek, azt az illető életkora, neme, egészségi állapota, és a fizikai aktivitása is befolyásolja. Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, vagy zavart szenved felszívódása, beépülése, az különböző betegségek kialakulásához vezet.

Ezen kényes egyensúly kialakításában lehetnek segítségünkre a Schüssler sók, melyek építésvezetőhöz hasonlóan irányt mutatnak szervezetünknek, hogy mit kell tennie az egyensúlyi állapot kialakításához és megtartásához.
A terápia egyszerű, hatékony és mellékhatásoktól mentes. Ezzel a szelíd gyógymóddal szinte minden fizikai panasz és betegség, lelki nehézség (bánat, félelem, stb.) kezelhető, akár önmagában, akár más gyógymódokkal kiegészítve.

A Schüssler-féle sók rendszere logikus, világos, elsajátításához előképzettség nem szükséges. A tünetek felismerésében, a hiányállapotok beazonosításában az arcon és a testen lévő elváltozások segítenek (arc- és jeldiagnosztika), ezért laikusok számára is könnyen megtanulható és ajánlott a módszer alkalmazása.

A képzés célja, hogy a 12 Schüssler-féle só részletes bemutatásával minden érdeklődővel megismertesse az egyes sók hiányállapotainak tüneteit, és a biztonságos szerhasználatot.

A képzés témái:

Schüssler só elméleti alapismeretek:
– A Schüssler sók története
– Általános információk az ásványi anyagokról
– Az ásványi anyagok szervezetre gyakorolt hatása
– A hiánytünetek kialakulása és annak ismérvei
– Az öngyógyítás építőkövei és a Schüssler sók szerepe

Schüssler sók előállítása, alkalmazása, felhasználásának szabályai:
– Használati alkalmazások és szabályok
– A Schüssler sók előállítása
– A Schüssler só használat alapelvei, az alkalmazás szabályai
– Általános tudnivalók, tárolásának szabályok.
– Indikációk, lehetséges interakciók, esetleges kontraindikációk ismertetése.

A Schüssler sók ismertetése:
– A 12 só jellemzői, mire jó, hogyan alkalmazható
– Javasolt potencia jelzése
– Az adott só előfordulása a természetben, illetve tápanyagokban
– Az adott só szervezetben betöltött funkciója, hiánytünetei
– A kiegészítő sók, krémek
– Arcdiagnosztika: jellegzetes elváltozások hiányállapot esetén

Schüssler sók alkalmazása:
– Hiányok felismerésének gyakorlata
– Arcdiagnosztika
– Tesztek használata, értékelése

Oktató: Csóka Richardné

Időtartam: 2 nap, 2×8 óra
A műhely résztvevői részletes jegyzetet kapnak.