Tigris tábor 2016 - Országos Shiatsu Egyesület

Tigris tábor 2016

2016 júliusában megrendeztük két lelkes szamurájtréner kolléganőmmel, Vurai Zsuzsával és Takács Eszterrel, Magyarország első, a Suli Szamuráj programot magában foglaló nyári napközis gyermek táborát. A helyszín a csendességéről és szépségéről híres Zsámbék város volt, amely a nyugalmat árasztó Zsámbéki-medencében terül el a Nyakas-hegy lábánál, Budapesttől mindössze 30 km-re.

15 fő 6 és 10 év közötti gyermekkel 5 intenzív és nagyon kellemes napot töltöttünk el a zsámbéki Ifjúsági házban, illetve annak kertjében, a Zárda-kertben. A kertben álló hatalmas platánfák alatti árnyékban megtanítottuk a gyermekeknek a szamuráj masszázs összes technikáját, amelyben segítségünkre volt lelkes hospitáló szamurájtréner kolléganőnk, Őri Szilvia.

Napjaink rengeteg fejlesztő mozgással, masszázzsal és sok-sok vidám játékkal teltek. A
mozgásban diák önkéntesként Zách Nóra Boróka volt segítségünkre, aki a napi rendszeres tigris-tánc megtanítását, illetve irányítását vállalta örömmel magára.

A Suli Szamuráj programot sok testtudatosság fejlesztő gyakorlattal és játékos anatómiával egészítettük ki. Megtanultuk az alázat, az egymás iránti tisztelet és elfogadás fontosságát és
megtapasztaltuk az ezekben rejlő erőt.

A tigris tábor hete alatt kipróbálhatták a gyermekek a kézművességet is, egyénileg készített tigrismintájú kulacstartókkal térhettek haza, amelyeken varrás művészetét gyakorolhattuk
együtt. A tábor végén minden gyermeket kistigrissé avattunk és ünnepélyes keretek között átadtuk a tigriskendőt az összetartozásunk és a közös fejlődésünk jeléül. Az ötödik nap végére a kistigrisek a szívünkhöz nőttek, mindannyiunknak nehéz volt a búcsú, de vigasztalt minket, hogy jövőre újra találkozhatunk. Ha kedvet kaptál, Téged is várunk!

Zsámbék, 2016. augusztus.

Köszönettel,